Otázky

Čo je to Ju-Jitsu

Na prelome 19. a 20. storočia sa dostalo z Japonska do Európy bojové umenie Známe pod názom Ju Jitsu. Ide o spôsob sebaobrany bez zbrane, aký používali už bájni samuraji. Jeho korenie však treba hľadať aj v Číne, odkiaľ sa rozšírilo do ďalších krajín.

Vzhľadom na všestranné zameranie možno toto umenie ponímať ako systém komlexnej sebaobrany, ktorý nepozná pevne stanovené úzusy, ale sa neustále vyvíja podľa vonkajších vplyvo. Jeho jednotlivé interpretácie sa môžu navzájom značne odlišovať. Rôznorodosť metód priniesla zmeny aj v terminológií a organizácii, ale platí, že rozdiel v ponímaní neexistuje. Filozofiou moderného Ju Jitsu je schopnosť obrániť sa pred ľubovoľným útokom, v ľubovolnej situácií, voliac odvetu zodpovednemu okolnostiam.

Ju Jitsu požíva hodové techniky - Nage waza, fixačné techniky - Katame waza, zaištovacie a odvádzacie techniky - Toroe waza, páky - Kansetsu waza, údery a kopy - Atemi waza, pôsoboenie na tzv. citlivé body - nervové zakončenia, mäkké a citlivé časti tela.

Kde je tréning

Základná škola Ulica pionierov - telocvičňa

Ako často trénujeme

Tréningy sú každý pondelok a stredu. V pondelok od 17:30 hod do 18:30 hod a v stredu sú od 16:00 hod do 17:00 hod. Stretávame sa 10 minút pred začiatkom

Pre koho je určené Ju-Jitsu

Ju-Jitsu je určený každému, bez rozdielu na veku. Momentálne s nami trénuju aj deti. Je určený každému, kto má záujem o toto bojové umenie, ale aj tým, ktorý sa chcú venovať nejakému športu. Nie je potreba veľkej kondičky a sily, všetko nadobudnete počas tréningov. Aj človek, ktorý sedel len pred počítačom sa môže venovať Ju-Jistu, bude to mať ťažšie ale určite to zvládne.

Stačí mať chuť a odhodlanie.